بخش هاي اختصاصي علوم انساني و هنر

1401/07/24 12:29
فصل قبل

 

بخش هاي زير به رشته هاي علوم انساني و هنر اختصاص دارد.

1- مباني و مفاهيم

هر علمي در بردارنده يکسري مفاهيم کليدي و مباني اصلي علم است در اين بخش مفاهيم کليدي و برخي از مباني اصلي علم مربوطه توضيح داده ميشود.

هدف از اين بخش آن است تا مدرسي که قصد دارد با جهتگيري الهي تدريس نمايد با «مباني آن علم با رويکرد الهي» آشنا گردد. اين امر ميتواند خوانند کتاب را نسبت به فلسفه مطالبي که در بخش هاي ديگر ميآيد آگاه سازد.

مطالب اين بخش براي طرح در کلاس نيست بلکه براي مطالعه استاد و آشنايي با مباني و مفاهيم آن رشته از ديدگاه الهي و اسلامي است.

2- تدريس با گفتمان الهي

يکي از راه هاي بسيار مؤثر براي حفظ جهت الهي علم آن است که هنگام تدريس، جهان بيني الهي بر مطلبي که تدريس مي شود حاکميت داشته باشد. توضيح آنکه هر کسي هنگام تبيين يک مطلب، آگاهانه يا ناآگاهانه بر اساس جهان بيني و گفتماني که بر ذهن او حاکم است عمل مي کند؛ حال يا آن جهان بيني، الهي است يا غير الهي (جهان بينيِ غيرالهي، ممکن است الحادي باشد، ممکن هم است سکولار باشد). هر گاه استاد هنگام تدريس با گفتمان الهي تدريس کند جهت الهي را حفظ کرده است و خود به خود اين مسأله موجب ايجاد نگرش الهي در مخاطب مي شود.

در اين بخش – كه مفصل ترين بخش كتاب است- «نمونه ها و مثال هاي فراواني از دروس و سرفصل هاي مختلف» در «زمينه تدريس با گفتمان الهي» ارائه مي شود. مطالب اين بخش براي طرح در كلاس است.

نمونه هايي از تدريس مطالب درسي با گفتمان الهي در پيوست 2 خواهد آمد.

 

فصل بعد
نقدها و نظرات