3-1- مقدمه

1401/09/22 09:07
فصل قبل

در رشته رايانه علاوه بر تدريس به روش پيشنهادي اين کتاب بهتر است از شيوههاي زير براي ايجاد روحيه خودباوري و تفکر در دانشجويان بهره برد.

يکي از مباحث مهم در شيوه تدريس چگونگي شروع کلاس است، استادي که از همان ابتدا با ارتباط دوستانه و معنوي و با يک شور و هيجان درس خود را آغاز کند نشاط خاصي را به دانشجويان انتقال ميدهد از اين رو شايسته است جلسات با ياد خدا، دعا ، آيه اي از قرآن يا قطعه شعر و متني ادبي، معنوي مرتبط با مبحث درس رايانه يا مناسبتهاي تقويمي آغاز شود.

از آن جا که ورود به درس با معارفه شروع ميشود، توجه دادن يادگيرنده به اهميت معرفت و خودشناسي مهم است. استاد ميتواند در وقت حضور و غياب، دانشجويان را به مفاهيم نامها و فاميلهاي خود و دانشجويان که قريب به اتفاق ايراني و اسلامي است توجه دهد و تأکيد نمايد که در همين مورد هم اگر توجه بيشتر کنيم چقدر با فرهنگ ايراني اسلامي عجين هستيم و ريشههاي ما به آن وصل است. جالب اينجاست که برخي از دانشجويان شايد هنوز به مفهوم نام يا فاميل خود دقت نکردهاند و معاني آن را نميدانند.

در بخش معرفي درس، اهداف کلي و ويژه بيان ميشود که ميتوان به اين نکته گريز زد که زندگي ما نيز درسي است که مشابه همين اهداف را دارد و به بيان اهداف کلي و ويژه زندگي انسان پرداخت.

ممکن است در خلال مباحث هر رشته درسي مطالب و نکاتي باشد که نشانه اي از خودباوري يا خود باختگي فرهنگي است؛ در ادامه نشانه هايي از خود باوري يا خود باختگي موجود در اين رشته بيان ميشود.

 

فصل بعد
نقدها و نظرات