سرفصل 8: وضعیت بدنی مطلوب
1401/07/07 12:45فصل قبل
سرفصل 8: وضعیت بدنی مطلوب
9-1-مطلب درسی: ناهنجاریهای جسمانی
اختلالات عصبی، عضلانی و اسکلتی میتوانند در اثر ناهنجاریهای بدنی ایجاد شوند و ناهنجاریهای بدنی هم میتوانند منجر به اختلالات عصبی، عضلانی و اسکلتی بشوند. در دنیای کنونی که زندگی افراد به یک زندگی کمتحرک تبدیل شده است و وضعیت صندلی و میز کار و میز و نیمکت مدارس دارای طراحی مناسب و استاندارد نیستند، ناهنجاریهای بدنی تدریجی و آرامآرام شکل میگیرند. عدم آگاهی افراد به وضعیت بدنی صحیح و عوارض ناشی از وضعیتهای بدنی نادرست، باعث میگردد که فرد با وجود مشکل مربوط به ساختار بدنی در پی رفع آن برنیاید، درصورتیکه در شروع ناهنجاریهای بدنی، میتوان با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان آن را مرتفع نمود. آگاهی از خطرات ناشی از عوارض ناهنجاریهای جسمانی مانند هزینههای جراحی و عوارض ناشی از آن، مانند دردهای اسکلتی ـ عضلانی و غیره... ما را وادار میکند که کمی بیشتر در این زمینه تأمل و تفکر نمائیم.
ازجمله ناهنجاریهای جسمانی عبارتاند از: کیفوز (پشت گرد)، لوردوز کمرگود، سر به جلو، اسکولیوز (انحراف جانبی ستون فقرات) و...
حجتالاسلام عباسعلی واشیان، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی قم و جامعة المصطفی(ص) در این باره به بسیج پزشکی عنوان کرده است.
بهتازگی پژوهشگران هلندی مردم را به انجام حرکاتی در مراکز ورزشی تشویق میکنند که کاملاً با حرکات در نماز مسلمانانها مطابقت دارد، مربیان ورزشکار این کشور میگویند این حرکات که در نماز مسلمانان وجود دارد، برای سلامت بدن انسان بسیار مفید است.
این تصاویر را هلند در برخی مراکز ورزشی و عمومی قرار داده است و از مردم خواسته که حتماً از این حرکات روزی سه بار و هر بار 10 دقیقه همراه با حرفهای آرامشدهنده یا خواندن شعر انجام دهند اما درواقع این همان حرکاتی است که خداوند بر مسلمانها واجب کرده است. بهراستی چرا اروپاییها به این نتیجه رسیدند که حرکات نماز برای سلامت انسان مفید است؟ چرا گاهی مسلمانان نسبت به حرکاتی که خداوند برای ما واجب کرده بیتوجهی را پیشه میکنند؟
به یقین میتوان گفت هر آنچه را که برای خداوند حکیم و علیم برای انسان واجب کرده در سلامت معنوی و جسمی وی مؤثر است زیرا خداوند بدون حکمت امری را بر انسان واجب نمیکند». [1]
[1] .https://www.tasnimnews.com/fa/news/1394/06/20/856044