اهميت موضوع

1401/10/20 16:47
فصل قبل

 

در حال حاضر کتبي که بهعنوان مرجع در رشته فيزيک توسط وزارت علوم معرفي و در دانشگاهها تدريس ميشود و اکثراً توسط مؤلفين خارجي تأليف شدهاند، بهگونهاي است که هيچگونه نشانههايي از نگاه خداباوري در اکثر آنها مشاهده نميشود. نه اينکه بخواهم ادعا کنيم نويسندگان آنها بيدين هستند، بلکه احساس ميشود بيشتر مؤلفين اين کتب سکولار هستند؛ به عبارتي علم و زندگي را از دين جدا ميدانند. اين نويسندگان ضد دين نيستند. ازنظر آنها فيزيک يک علم مشاهدهاي و قابل آزمايش است. درحاليکه موضوع دين را در حيطه متافيزيک دانسته و آن را يک امر اعتقادي و شخصي قلمداد ميکنند. به همين دليل معمولاً در کتب مرجعِ فيزيک، خداباوري بهطور مستقيم مشاهده نميشود.

شايد دانشجويان عزيز با نگاه به اين منابع احساس کنند اکثر فيزيکدانان نگاه سکولار و غيرمذهبي دارند درصورتيکه اينگونه نيست. بسياري از بزرگان علم فيزيک چه در گذشته و چه در حال، افراد موحد بوده و هستند، بهطوريکه ديدگاهشان را بهوضوح در آثار و سخنرانيهاي خود اعلام ميدارند.

در ادامه تعدادي از فيزيکدانان برجستة چند دهه اخير به همراه بخشي از آثارشان معرفي ميشود. آثار اين فيزيکدانان ميتواند بهعنوان کتب مکمل در کنار مراجع درسي مورداستفاده دانشجويان قرار گيرد. بايد توجه داشت تعداد فيزيکدانهايي که نگاه خداباوري دارند بسيار زياد است، اما به دليل محدوديت ما مجبوريم از تعداد اندکي از اين افراد نام ببريم.

فصل بعد