2- تعریف و باز تعریف

1401/09/30 09:18
فصل قبل

 

تعریف علم ریاضی: علم ریاضی، علم بیان مفاهیم و روابط بین پدیده‌های جهان به کمک محاسبات، اعداد، اشکال و... در راستای شناخت دقیق‌تر طبیعت، ورزیده شدن ذهن برای زندگی بهتر است.

باز تعریف علم ریاضی: علم ریاضی، علم بیان مفاهیم و روابط بین پدیده‌های جهان به کمک محاسبات، اعداد، اشکال و... به منظور نگهداری فکر از انحراف و کجی، اعتدال نیروی عقل (قوه عاقله) در جهت خودسازی، ورزیده شدن فکر برای شناخت حقایق خلقت، شناخت بهتر پروردگار و ناظم هستی است.

ریاضی علمی است که در آن می‌توان با استدلال منطقی از اصول و تعاریف به بررسی کمیت‌ها و ساختارها پرداخت و نتایج دقیقی را ارائه داد. ریاضیات از علوم طبیعی نیست اما علوم طبیعی برای حل مسائل خود به ریاضی باز می‌گردند تا جوابشان را به کمک ریاضی تحلیل و بررسی کنند. می‌توان برای تمام پدیده‌های جهان هستی، مدل و ساختار ریاضی تعیین کرد و آن مدل را با قوانین ریاضی تحلیل و بررسی نمود. از این رو ریاضیات شرایط شناخت دقیق‌تر نظام آفرینش را برای بشر فراهم می‌سازد. نظمی که در ریاضیات دنبال می‌شود، حاکی از نظم دنیای بیرونی و نظام تکوین است.

کاربرد علم ریاضی در نگاه الهی، هماهنگ با طبیعت و ارزش‌ها‌ی اخلاقی است. به عنوان مثال اگر یک عالم ریاضی با نگاه الهی روش بهینه‌سازی را در یک کارخانه به کار می‌بندد با این هدف است که حتی المقدور از اسراف جلوگیری کرده و در حد توان صرفه‌جویی نماید به ویژه در شرایط فعلی با نگاه اقتصاد مقاومتی به این مقوله می‌اندیشد در حالی که ممکن است با حذف این نگاه الهی صرفاً به دنبال کاهش هزینه و درآمد بیشتر باشد.

هدف دانش ریاضی از دیدگاه الهی، شناخت عظمت خداوند و نظم عالمانه و حکیمانه آفرینش، خدمت به بشر برای رضای خدا (گره گشایی از کار خلق)، رسیدن به علم و آگاهی بیشتر، در صورت امکان دستیابی به فناوری‌های نوین (ارزش ذاتی علم) و برتری علمی با در نظر گرفتن ارزش‌های اخلاقی است. در نهایت می‌توان گفت علم ریاضی ابزاری برای قانونمند کردن مشاهدات و تجربیات ما از مخلوقات است و راهی است برای تعمق در طبیعت و پرده برداشتن از حقایقی که ما را به حضور خداوند در آفرینش به یقین می‌رساند.

فصل بعد
نقدها و نظرات