مقدمات بافندگي 

1401/08/09 14:35
فصل قبل

 

کل مراحل مقدمات بافندگي را ميتوان به سه بخش تقسيم نمود:

عيب گيري  و حذف عيوب در نخ خام

 شکل دهي مجموعهاي از نخها براي استفاده در بافندگي (چله کشي، طراحي و غيره)

 تقويت توان بافت رفتن نخها در بافندگي (دولاتابي، آهارزني)

عمليات مقدمات بافندگي روي کيفيت پارچه توليدي و نيز راندمان کار ماشينهاي بافندگي تأثير زيادي دارد. هر قدر در اين قسمت دقت و کنترل بيشتر انجام شود، مرغوبيت پارچه توليدي بهتر بوده، ماشينهاي بافندگي با توليد بيشتر کار ميکنند. به همين دليل سازندگان ماشينهاي مقدمات بافندگي هميشه سعي ميکنند از تکنيکهاي پيشرفته بهره گرفته و از وسايل کنترل دقيق براي نظارت نخ استفاده نمايند. در ضمن نخ در مرحله مقدمات بافندگي قابليت پارچه شدن و در کنار ساير نخها نشستن را پيدا ميکند تا بهتر بافته شود.[1]

براي رسيدن انسان به مقام بالاي انسانيت نيز اعمالي توصيه شده است که ميتوان آنها را به سه دسته تقسيم نمود: 1-رفع رذايل[2] (حسادت، کبر، دروغ و غيره) 2- انجام واجبات که انسان با انجام آن در فرم بندگي و اطاعت پذيري قرار ميگيرد (نماز، روزه، خمس و غيره) 3-انجام مستحبات موجب تقويت روح انسان و رسيدن به مراحل نهايي انسانيت ميشود.

انسان نيز اگر در دوره کودکي و نوجواني درست تربيت شود، در دوره جواني و بزرگسالي سير موفقيت را بهتر و سريع تر ميگذراند و چنانچه عيوب و نواقصي در آن دوران در او مانده باشد در دوران جواني و بزرگسالي براي تعالي او مانع خواهد بود و بر کيفيت رشد و تعالي وي تأثير خواهد گذاشت[3].

تشبيه ديگري که ميتوان در اين راستا از آن بهره برد، اشاره به اعمال مقدماتي است که انسان را براي مراحل تعالي آماده ميکنند، مثلاًً وضو و حضور قلب براي اقامه نماز يا مراحل سيرالي الله که خود مراحل و گامهايي دارد. خود اين مراحل باز مقدمهاي براي مراحل بالاتري از تعالي بشر همچون رسيدن به علم اليقين هستند که خود نيز مقدمه براي رسيدن به مرتبه شهود و عين اليقين است که همه اين مراحل مقدمهاي هستند براي آخرين مرحله که مرحله عشق به خدا و فناي الي الله است.

 

 


[1]. مقدمات بافندگي، ص 1و2.

 

[2]. در اين مورد راهکارهايي در کتب اخلاقي مانند معراج السعاده و جامع السعاده آورده شده است.

 

[3]. نهج البلاغه، نامه 31

 

فصل بعد
نقدها و نظرات