آهارزني

1401/08/09 14:49
فصل قبل

 

هدف آهارزني افزايش قابليت بافندگي به نخهاي تار است. به عبارتي ديگر عمل آهار دادن به نخها موجب تقويت استحکام، سايش و برگشت پذيري نخها بعد از رهايي از کشش اعمال شده توسط حرکت وردها است.

 و اين در حالي است که همزمان حالت کشساني و الاستيسته خود را حفظ نمايد و ميزان پارگي آن در عمليات بافندگي کاهش يابد. اين ماده آهار بعد از عمليات بافندگي ميبايست از سطح پارچه شستشو گردد.[1]

حجاب و پوشش زن که از دستورات اسلام است که خداوند دستور داده هنگام حضور زنان در اجتماع پوشش مناسبي داشته باشند تا در چالشها و سايشهاي اجتماعي آسيب نبينند. اما در مقابل هم دستور داده همين حجاب و پوشش در منزل برداشته شدن و تبديل به زيبايي، آراستگي و شادابي شود.

برخي اعمال و رفتار انسان که خداوند به آن سفارش فرموده نيز نقش آهار در زندگي وي بازي ميکند و براي تقويت خصايص انساني است. مثل ماه رمضان که روزه انسان را در مقابل سختيها بيمه کرده و عبادت و شبهاي قدر آن ميتواند مقدرات انسان را به خير و نيکي رقم زند. همچنين فريضه حج هم ميتواند چنين نقشي در زندگي انسان داشته باشد.

مرحله

اهداف

گريز

بوبين پيچي

تبديل ماسوره (بسته كوچك) به بوبين (بسته بزرگ)

گرفتن و جراحي عيوب نخ

براي رسيدن به وحدت كلمه، نياز به اجتماع واحد است. تكاليف فردي مثل نماز و روزه و غيره، فرد مسلمان را ميسازد تا جامعه اسلامي را بسازد. همچنين فرد با مقايسه خود با افراد موفق اجتماع و به كمك آنها به جراحي عيوب خود ميپردازد.

 

چله پيچي (چله كشي)

پيچيدن دسته اي از نخها تحت اصول از پيش مهندسي شده و تحت شرايط يكنواخت بر روي اسنو (بيم چله)

در دين اسلام احکامي وجود دارد که هدف از آنها قرار دادن افراد جامعه در يک مسير واحد و تحت شرايط مساوي در جهت بندگي خداست. به عنوان مثال نماز جماعت و حج که خداوند دستور داده همه به طرف قبله واحد، به شکل واحد اين مراسم را به جا بياورند.

آهار زني

افزايش توان بافندگي نخ تار و كاهش نخ پارگي در مرحله بافندگي

يکي از خصوصيات اين آهار، موقتي بودن آن است، و در مراحل اوليه تکميل بايد از پارچه گرفته شود.

حجاب و پوشش زن که از دستورات اسلام است که خداوند دستور داده هنگام حضور زنان در اجتماع پوشش مناسبي داشته باشند تا در چالشها و سايشهاي اجتماعي آسيب نبينند. اما در مقابل هم دستور داده همين حجاب و پوشش در منزل برداشته شود و تبديل به زيبايي، آراستگي و شادابي شود.

 

 

 

 


[1]. همان، ص 87 و 88.

فصل بعد
نقدها و نظرات