کتاب
جهتگیری الهی - فرهنگی در تدریس رشته نساجی
فهرست
تاریخچه
فصل سوم: تدریس همراه با خودباوری
1401/08/10 10:37فصل قبل
در رشته نساجی علاوه بر تدریس به روش پیشنهادی این کتاب بهتر است از شیوههای زیر نیز برای ایجاد روحیه خودباوری و تفکر در دانشجویان بهره برد.
از مباحث مهم در شیوه تدریس، چگونگی شروع کلاس است. استادی که از همان ابتدا با ارتباط دوستانه و معنوی و با یک شور و هیجان درس خود را آغاز کند، نشاط خاصی را به دانشجویان انتقال میدهد. از این رو شایسته است جلسات با یاد خدا، دعا، آیهای از قرآن یا قطعه شعر و متنی ادبی، معنوی مرتبط با مبحث درس نساجی یا مناسبتهای تقویمی آغاز شود.
از آن جا که ورود به درس با معارفه شروع میشود، توجه دادن یادگیرنده به اهمیت معرفت و خودشناسی مهم است. استاد میتواند در وقت حضور و غیاب، دانشجویان را به مفاهیم نامها و فامیلهای خود که قریب به اتفاق ایرانی و اسلامی است توجه دهد و تأکید نماید که در همین مورد هم اگر توجه بیشتر کنیم چقدر با فرهنگ ایرانی اسلامی عجین هستیم و ریشههای ما به آن وصل است. جالب اینجاست که برخی از دانشجویان شاید هنوز به مفهوم نام یا فامیل خود دقت نکرده اند و معانی آن را نمیدانند.
در بخش معرفی درس، اهداف کلی و ویژه بیان میشود که میتوان به این نکته گریز زد که زندگی ما نیز درسی است که مشابه همین اهداف را دارد و به بیان اهداف کلی و ویژه زندگی انسان پرداخت.
علاوه بر موارد ذکر شده ممکن است در خلال مباحث هر رشته درسی مطالب و نکاتی باشد که نشانهای از خودباوری یا خود باختگی فرهنگی است؛ در ادامه نشانههایی از خود باوری یا خود باختگی موجود در این رشته بیان میشود.