تاسيس مدارس جديد توسط ايرانيان متدين

1401/08/14 13:14
فصل قبل

 

سال هاي پس از شهريور 20 که اختناق رضاخاني از سر ملت برداشته شد، همراه با ديگر فعاليتهاي سياسي - فرهنگي و رشد شتابنده محافل و مجامع علمي- ايدئولوژيک، مرحوم شيخ عباسعلي اسلامي مجال يافت تا اولين مدرسه اسلامي را که بعدها تحت عنوان «جامعه تعليمات اسلامي» گسترش يافت تاسيس نمايد. ايشان به درستي تشخيص داد که اداره امور جامعه امروز به انواع دانش ها و علوم و تخصص هاي جديد نيازمند است و نگراني از بدآموزي ها و انحرافات اعتقادي و فرهنگي دانش آموزان و دانشجويان تحصيل کرده مدارس وابسته به ميسيونرها و غرب گراها نمي تواند موجب بي اعتنايي به علوم جديد و ناديده انگاشتن ضرورت آن ها گردد. با اين تجربه و پيشينه بود که حاج شيخ عباسعلي اسلامي آغازگر حرکتي گرديد که بعدها با همکاري ديگر مصلحان و اصلاحاتي که در آن حرکت به عمل آمد، توانست بخش مهم و تعيين کننده اي از نيروهاي عمل کننده در صحنه انقلاب سال 1357 را تامين کند [1]

شيخ عباسعلي اسلامي با بهره برداري از فرصت حاصله از سقوط رضاخان، ابتدا در منزل شخصي خود مدرسه کوچکي دائر مي کند که با انتقال آن به محل دائمي در خرداد ماه 1322 شمسي «دبستان جعفري شماره 1» تشکيل مي شود. تشکيل اين مدرسه سرآغاز حرکتي است که تحت عنوان جامعه تعليمات اسلامي در ساير شهرها و مناطق ايران نيز دنبال مي شود و طي 30 سال فعاليت، به 180 باب مدرسه و 50000 دانش آموز در سال هاي آخر عمر رژيم شاهنشاهي بسط مي يابد.

خلاء وجود مدارسي از اين سنخ و موفقيت هاي آموزشي و تربيتي مدارس جامعه تعليمات اسلامي همراه با کوشش و تلاش خستگي ناپذير موسس آن، و تاييد ضمني آيت الله بروجردي، موج اقبال از اين حرکت را بدنبال داشت.

 

 


[1]. موسسه فرهنگي قدرولايت، 1383، ص 80.

 

فصل بعد
نقدها و نظرات