فصل چهارم: تدریس با گفتمان الهی

1401/08/16 09:28
فصل قبل

 

یکی از راه های بسیار موثر برای حفظ جهت الهی علم آن است که هنگام تدریس، جهان بینی الهی بر مطلبی که تدریس می شود حاکمیت داشته باشد. توضیح آنکه هر کسی هنگام تبیین یک مطلب آگاهانه یا ناآگاهانه بر اساس جهان بینی و گفتمانی که بر ذهن او حاکم است عمل می کند؛ حال یا آن جهان بینی، الهی است یا غیر الهی (جهان بینی غیرالهی ممکن است الحادی باشد، ممکن هم است سکولار باشد). هرگاه استاد هنگام تدریس با گفتمان الهی تدریس کند جهت الهی را حفظ کرده است و خود به خود آن موجب ایجاد نگرش الهی در مخاطب می شود.

جهت تحقق آسان تر هدف فوق، دراین کتاب فصلی در نظر گرفته شده است تا علاوه بر تبیین مطالب فوق؛ گزاره ها و جمله هایی با گفتمان الهی به «عنوان نمونه» ذکر شود. امید است اساتید مطالعه کننده بتوانند با صرف کمترین وقت، این بخش از جهت گیری الهی را هنگام تدریس اعمال کنند.

در ادامه برخی مطالب درسی با گفتمان الهی ارائه می شود. ناگفته نماند سعی شده است در این فصل مطالب درسی حتما با سرفصل مصوب این رشته همخوانی داشته باشد. البته این بدان معنا نیست که همه سرفصل ها پوشش داده شده باشد یا همه مطالب درسی مرتبط با یک سرفصل ذکر شده باشد بلکه ممکن است از بین چندین مطلب مرتبط با یک سرفصل، فقط یک یا دو مطلب مربوط به آن ذکر شده باشد. ضمنا سرفصل های مصوب وزارت علوم به صورت کامل در پایان کتاب به صورت ضمیمه آمده است.ناگفته نماند هدف از این فصل تدوين راهنماي تدريس براي چند درس يا چند سرفصل خاص نبوده بلکه برخي از دروس و سرفصل ها صرفاً از باب نمونه انتخاب شده تا مثال هايي در زمينه تدريس با رويكرد الهي ارائه شده باشد.

ضمنا توضیحات دینی(یعنی توضیحاتی که برای خواننده کتاب لازم و مفید است و اما فرصت مطرح کردن آن در کلاس درس وجود ندارد) در بخشی تحت عنوان، جهت مطالعه بیشتر آورده شود.

 

فصل بعد
نقدها و نظرات