2-19- ديناميک خودرو

1401/10/24 15:09
فصل قبل

 

درس: مباني ديناميک خودرو

سرفصل: مقدمه

نمونه 32 -مطلب درسي: تعريف و انواع خودرو

خودرو به وسايل نقليهاي اطلاق ميگردد كه بدون ارتباط با وسايل ديگر و به كمك نيروي ماشيني خود قادر به حركت باشد[1]. بعضي از انواع خودروها عبارتند از:

خودروهاي جادهاي

خودروهاي ريلي

کشتيها

هواپيماها

فضاپيماها

در قرآن در آيه زير حرکت کشتي را يکي از نشانههاي قدرت خداوند دانسته است. بااينکه کشتي ساخته دست بشر است و حرکت آن با باد بوده است، ولي خداوند حرکت آن را به خود نسبت داده است.

«وَ آيَةٌ لَّهُمْ أَنَّا حَمَلْنَا ذُرِّيَّتَهُمْ فِي الْفُلْكِ الْمَشْحُونِ  وَ خَلَقْنَا لَهُم مِن مِّثْلِهِ مَا يَرْكَبُونَ؛[2] نشانه‏اى (ديگر از عظمت پروردگار) براى آنان است كه ما فرزندانشان را در كشتيهايى پر (از وسايل و بارها) حمل كرديم. و ما براى آنها مركبهاى ديگرى مانند آن آفريديم.»

کشتي در آن زمان تنها خودرو مطابق تعريف بالا بوده است. در آيه 42، بر وجود خودروهاي ديگر تأکيد شده است. مطابق تفسير نمونه، مراد از مرکبهاي ديگر دراين آيه، مركبهائى كه در خشكى يا در هوا و فضا راه مىرود، و انسانها و وسائل آنها را بر دوش خود حمل ميكند است.

گرچه بعضىاين آيه را تفسير به خصوص شتر كردهاند كه (كشتى صحرا) نام گرفته، و بعضى به همه چهار پايان، و بعضى به هواپيماها و سفينههاى فضائى كه در عصر ما اختراع شده و تعبير به(خلقنا) در مورد آنها ازاين نظر است كه مواد و وسائل آن قبلا آفريده شده است. ولى اطلاق تعبير آيه مفهوم وسيعى را ترسيم ميكند كه همهاينها و غيراينها را فرا مىگيرد.[3]

 


[1].  مباني ديناميک خودروي گليپسي، ص 10.

 

[2]. يس: 41 و 42.

 

[3]. تفسير نمونه، ج 18، ص 395.

 

فصل بعد
نقدها و نظرات