کتاب
جهتگیری الهی - فرهنگی در تدریس رشته علوم تشریح
فهرست
تاریخچه
3-9- باز تعریف علم تشریح
1401/10/17 09:38فصل قبل
با توجه به اهداف وکار بردهای الهی علوم تشریح میتوان علوم تشریح را در نگاه الهی این گونه تعریف کرد:
علم تشریح، به شناخت نظم موجود در کالبد اشرف مخلوقات یعنی انسان و مطالعه ساختمانها یا ساختارهای بدن و ارتباط آنها با یکدیگر از حالت ماکروسکوپی (مطالعه با چشم غیرمسلح) تا میکروسکوپی (مطالعه با چشم مسلح) میپردازد.
هدف غایی در این رشته، شناخت بهتر خداوند، کسب علم و آگاهی بیشتر و کمک به شناخت و درمان بیمارها بهمنظور خدمت به بندگان خدا برای جلب رضای او و کسب ثواب اخروی است.
3-9-2- چند نکته در مورد بازتعریف
این علم، انسان را به فطرت خدائیاش نزدیکتر کرده و عدالتی را که در خلقت همه انسانها علیرغم تفاوتهای ظاهریشان موجود است هویدا میسازد.
ناگفته نماند ایجاد ارتباط معنوی باخدا و شناخت نظم جهان هستی، مستلزم حضور در کلاسهای تشریح نیست، اما آنچه مسلم است کسب برخی از تجربیات مثل کالبدشکافی جسد، احساسی را در انسان به وجود میآوردکه به ایجاد رابطه معنوی بیشتر و پایدارتری با خالقش منجر میشود، تجربهای که به این شکل برای همه فراهم نیست.
دانشجو هنگام کار با جسد، به قدرت واقعی خدا پی میبرد. لحظهای از ابتدا تا انتهای زندگی خود را میبیند که تنها به چند اندام و عملکرد آنها وابسته بوده و با حذف این شرایط به اذن خداوند پایانیافته است. در این حال یقین ایجاد میشود که عامل این قدرت و حکمت را درجایی دیگر ملاقات خواهیم کرد.
|
مدرّسی که با جهتگیری الهی تدریس میکند لازم نیست مطالب این فصل را عیناً در کلاس درس مطرح نماید اما بهتر است ابتدا نگاه الهی به اهداف و کاربردهای علم تشریح را با روشهای اصولی مستقیم وغیر مستقیم، به دانشجویان منتقل نماید و نگرش الهی را در ایشان ایجاد نماید. |