5-2- اهمیت خودباوری

1401/10/18 13:08
فصل قبل

 

خودباوری زیربنای عظمت و اقتدار انسان‌ها، ملت‌ها و دولت‌ها و راه رسیدن به عزت، شرافت، پیشرفت و توسعه فرد و جامعه است. با پیدایش خودباوری در افراد و ملت‌ها استعدادها شکوفا و معضلات و مشکلات بر طرف می‌شود.

دین، هویت فردی و اجتماعی جامعه ایرانی را شکل داده و عشق‌ها، آرمان‌ها، غم‌ها، شادی‌ها و نظام زندگی، همه برآمده از آموزه‌های کانون دین است. خودباوری دینی به معنایی که محصول خودشناسی و خودسازی در سایه تعالیم دینی باشد، نیرویی است که به ناتوان‌ترین انسان‌ها، توفیق‌های بزرگ می‌دهد و دشوارترین راه‌ها را برای آنان هموار می‌کند.

کسی که خود و مذهب و ملیت خود را باور کرده است، مساعدترین زمینه را برای شکوفایی استعدادهای خویش فراهم آورده؛ و کسی که به چنین باور ارزشمندی نرسیده، عمر گران‌مایه خود را صرف موزون کردن خود با دیگران کرده است.

تا زمانی که مسئولین و اساتید دانشگاه‌ها و رشته‌های علمی توانائی‌های خود را نادیده می‌گیرند و باور به تغییر وضع موجود نداشته باشند و اولویت را در استفاده از محصولات علمی دیگران قرار می‌دهند خودباوری ایجاد نمی‌شود. اگرچه آموزش علم از کفّار هم در دین اسلام جایز است اما به شرط عدم وابستگی.

فصل بعد